E-flits augustus 2019
Start Vredesweek in de Sint Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand
september 11, 2019

Duurzame Week 8 – 14 oktober

Van 8 tot 14 oktober vindt de Duurzame Week Amersfoort plaats, met medewerking van de gemeente Amersfoort.

Het Netwerk 033GroeneKerken organiseert ook dit jaar een aantal activiteiten.

Een overzicht vindt u in bijlage 1.

Uitdeel-appel
We vragen uw speciale aandacht voor de ‘uitdeel-appel’ (bijlage 2). Een eenvoudige en aansprekende actie waarmee u mensen aan het denken zet. Met de appel als symbool van verleiding.

Wat houdt de activiteit in?
–          U deelt appels uit aan de leden van uw geloofsgemeenschap, vergezeld van een label. Dat kan bijvoorbeeld na afloop van een bijeenkomst, een kerkelijke viering, het vrijdaggebed etc.
Het label geeft stof tot nadenken over je eigen houding.

Het doel is bereikt als mensen appel en label accepteren met een positief gevoel.

–          De labels krijgt u gratis. Deze actie kunt u al uitvoeren met een budget van een paar tientjes voor de appels en twee mensen die dit een keer willen uitdelen.
–          U kan de actie ook uitvoeren in het winkelcentrum bij u in de buurt en geeft appel en label mee aan passanten. Zie onze tips. Dat kost een middag tijd voor twee mensen.
Meedoen betekent uiterlijk op donderdag 26 september reageren!

Zwerfafval
Een andere activiteit, die veel mensen en met name jongeren aanspreekt, is samen zwerfafval opruimen (bijlage 3). Het Netwerk 033GroeneKerken heeft praktische en inhoudelijke tips voor u op een rij gezet.

Sinds 2017 bestaat het Netwerk 033GroeneKerken, dat zich net als de landelijke Groene Kerken richt op alle geloofsgemeenschappen zoals bijv. ook moskeeën. Het Netwerk  is gelieerd aan de Taakgroep Kerk en Samenleving van de Raad van Kerken in Amersfoort.

bijlage 1:Activiteiten 033GrK in duurzame week

bijlage 2: Uitdeel Appels actiefolder