Kerkennacht

Een manifestatie van kerken en christelijke geloofsgemeenschappen, die daarmee hun visitekaartje willen afgeven aan alle burgers van de stad. Dat is de Kerkennacht, die hartje zomer wordt gehouden. In Amersfoort was de eerste in 2011. Het landelijk gehanteerde ritme volgend – om de twee jaar – was de tweede in 2013, de derde in 2015, en de vierde in 2017. Het logo is in de weken eraan voorafgaand overal in de stad groot zichtbaar. Op de middag/avond van de Kerkennacht zetten tal van kerken hun deuren open en bieden een programma. Ook centraal – hartje stad – gebeurt er het een en ander en is er een gezamenlijke start of afsluiting. Klik hier voor het  programma. De kerken laten zich zien en horen! Niet minder belangrijk: de Kerkennacht was en is een duidelijke stimulans voor oecumenische samenwerking.

Meer informatie: www.kerkennachtamersfoort.nl