Luid de klimaat-noodklok op 1 december,
Gesprekken Anglicanen en Orientalen
november 19, 2018

Kerkproeverij en Kinderpardon

Kerkproeverij, de manifestatie waarbij lokale kerken iedereen uitnodigen om eens een kerkdienst bij te wonen, lijkt een blijvertje. Tijdens de 425e vergadering van Raad van Kerken woensdag 14 november, stemden de afgevaardigden van de kerken in om in 2019 de derde editie van de Kerkproeverij te organiseren. Dit jaar waren er 350 kerken die begin september aan de buurtbewoners duidelijk maakten dat iedereen welkom is. Dat waren er iets minder dan in 2017, maar de stuurgroep die Kerkproeverij samen met de omroepen KRO-NCRV en EO gestalte geeft, heeft de indruk dat niet alle kerken zich bij de website aanmelden. Voorzitter Wim Altink van het kernteam benadrukte nog maar eens bij de kerken dat het niet de bedoeling is om bij Kerkproeverij de kerkdienst met ‘toeters en bellen’ op te tuigen. Het doel is mensen bij een wekelijkse dienst te betrekken, dat je als christelijke gemeenschap een houding om uit te nodigen weet te ontwikkelen. En of die Kerkproeverij nu aansluit bij de landelijke actie begin september of op een zondag later in het jaar, is aan de plaatselijke kerk(en). De lidkerken van de Raad, maar ook de andere kerken en geloofsgenootschappen die meewerken aan de Kerkproeverij zijn blij met het initiatief, maar zo bleek, extra geld voor de landelijke actie zit er niet in.

Lees verder op raadvankerken.nl