Radio KIK audio

Radio KiK (Kerken in Keistad) was jarenlang het radiokanaal van de Amersfoortse Raad van Kerken. De uitzendingen werden verzorgd door een kleine tiental presentatoren die in gesprek gingen met een keur aan verrassende gasten. Sommigen van hen hadden vooral plaatselijke betekenis, anderen ook landelijk, steeds ging het over samenleving en kerk, actueel, oecumenisch. Medio 2016 werden de uitzendingen beëindigd.

Van iedere presentator wordt op deze site een uitzending weergegeven.

Het volledige geluidsarchief van Radio KiK wordt in bewaring gegeven bij Archief Eemland.

26 oktober 2015 – Nathalie d’Alessandro in gesprek met Alie Serik, een levensverhaal over gelukszoekers.

30 augustus 2015 – Toine van der Hoogen interviewt Paul van der Velde, kenner van oosterse religies en culteren over “Tatoeages van de Ziel”.

12 april 2015 Petra van der Horst gaat in gesprek met Geert van der Velde, adviseur gezondheidszorg, over “regels wetten en bureaucratie, vormen van nieuwe slavernij”.

8 maart 2015 Frank Bosman interviewt de arabist Jan Jaap Ruiter.

26 oktober 2014 Rolinka Klein Kranenburg ontmoet Jannes en zijn moeder en ontdekt wat “stemmen in je hoofd” kunnen betekenen.

25 augustus 2013 Ferdinand Borger maakt met em.professor Jozef Wissink een rondreis langs de randen van de samenleving.

3 juni 2012 Marjet de Jongh ontlokt wijze uitspraken en gedachten van de oud-katholieke aartsbisschop Joris Vercammen.

1 mei 2011 Alex Kortendijk en  Rik Bronkhorst wisselen van gedachten met Mirjam Wolthuis, verbonden aan de Dominicuskerk in Amsterdam.

21 november 2010 René Rosmolen in gesprek met oud-politicus Erik Jurgens