Vespers

Vespers in de Sint Joriskerk

Zes keer per jaar op zaterdagmiddag om 17:00 uur – een moment van rust en bezinning in de Sint Joriskerk.

Bezoekers komen uit allerlei kerken, maar ook mensen zonder kerkelijke binding lopen binnen.

Vanaf de aanvang in 2002 zijn de Vespers in de Sint Joriskerk uitgegroeid tot een bloeiende traditie, waarin tegenwoordig het St. Joris Kamerkoor, Capella Amersfoort, Vocaal Ensemble Voxtet en de Amersfoortse Cantorij participeren.

De Vesper is een zogenaamde Getijdendienst: een Gebedsdienst welke aan het eind van de zaterdagmiddag plaatsvindt en vooruitblikt op de viering van de komende zondag.

De Vespers in de Sint Joriskerk hebben de sfeer van een Engelse Choral Evensong, zijn vrij toegankelijk en duren ongeveer drie kwartier.

Contact: basramselaar@gmail.com