Week van Gebed

Wereldwijd komen in de Week van Gebed christenen uit allerlei tradities bij elkaar om samen te bidden. In Nederland stimuleren de landelijke Raad van Kerken en de organisatie MissieNederland lokale kerken om gezamenlijke gebedsbijeenkomsten te organiseren. Daarbij wordt materiaal aangereikt: liturgieboekje voor acht dagen, posters en bidkaartjes. Ook is er materiaal voor kinderen en tieners.

In de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid van christenen bidden christenen samen voor eenheid. Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen in Nederland zo’n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief. Ook jij kunt meedoen! In 2021 vindt de gebedsweek plaats van 17 t/m 24 januari.

Meer informatie: www.raadvankerken.nl