Klimaatpelgrimstocht

Klimaat Pelgrimage 2021

gepubliceerd door  Raad van Kerken Amersfoort op  september 17, 2021categorieën labels 

Van 1 tm 12 november zal in Glascow, de hoofdstad van Scotland de uitgestelde VN-Klimaatconferentie plaatsvinden. Het moet een van de belangrijkste bijeenkomsten worden over de Raamovereenkomst over Klimaatverandering die in 2015 in Parijs werd gesloten.

Op 14 augustus jl. startte in Polen in Katowice de Klimaatpelgrimstocht. 30 Pelgrims zijn vandaaruit op weg naar de top in Glascow.
Van 30 september tot 1q1 oktober trekt de pelgrimstocht door Nederland.

Dagelijks wordt er een etappe gelopen. Er kunnen 60 deelnemers per dag mee met een etappe, met uitzondering van de etappe op zondag 10 oktober. Op die dag wordt de afsluiting gevierd van de pelgrimstocht en kan iedereen zich aanmelden voor de klimaatmars van Amsterdam Bijlmer naar Hoofddorp.

De pelgrims nemen een klimaatpetitie mee. De onderweg opgehaalde handtekeningen worden aan regeringsleiders van de VN-Klimaattop overhandigd. Met deze pelgrimstocht en petitie vragen organisaties en (groene) kerken internationaal aandacht voor klimaatverandering en ook voor onze eigen rol daarin.

Doe mee!

Er zijn verschillende manieren om mee te doen:

  • Onderteken als organisatie de internationale klimaatpetitie, waarin regeringsleiders worden opgeroepen tot een rechtvaardig klimaatbeleid. Stuur ook het logo van jouw organisatie mee voor op de actiewebsite.
  • Loop mee met een klimaatetappe. Op de website kies je één van de elf klimaatetappes tussen Enschede en IJmuiden. Maximaal 60 deelnemers per etappe.
  • Op zondag 10 oktober sluiten we het Nederlandse deel van de pelgrimstocht af met een klimaatmars van Amsterdam Bijlmer naar Hoofddorp (20-25 km).

Hopelijk tot ziens tijdens de klimaatpelgrimstocht!

De pelgrimstocht zal van dinsdag 5 oktober tot donderdagmorgen 7 oktober in Amersfoort zijn, in het Brandpunt

4e nieuwbericht

3e nieuwsbrief, hulp gevraagd

2e nieuwsbrief

1e nieuwsbrief