Duurzame week tips jongeren

Duurzame Week Amersfoort 2018

Suggesties voor het jeugd- en jongerenwerk in de Amersfoortse kerken

Van: Netwerk 033GroeneKerken

Aan: kerkelijke jeugd- en/of jongerenwerkers

Vanuit het netwerk 033GroeneKerken van de Amersfoortse Raad van Kerken bieden wij tijdens de Duurzame Week Amersfoort enkele publieksactiviteiten aan met een levensbeschouwelijk karakter. bekijk dit programma.

Kinderen en jongeren interesseren zich voor duurzaamheid. We zouden het mooi vinden als de kinderen van onze kerken in de Duurzame Week Amersfoort ook kennismaken met de relatie tussen duurzaamheid en geloof. Daarom vragen wij je om te kijken of het mogelijk is om in de jongerengroep of kindernevendienst aandacht te besteden aan dit onderwerp. Hieronder hebben we diverse internet links verzameld om ideeën op te doen.

https://jop.nl/werkvormen/zoeken?q=duurzaamheid
Hier vind je uitgewerkte activiteiten rondom duurzaamheid en geloof voor diverse leeftijds-  groepen. In de link tref je een breed aanbod, zodat je zelf een keuze kan maken voor een passende activiteit.

http://www.arocha.nl/wp-content/uploads/sites/12/2016/03/Hart-voor-de-Schepping-themapakket.pdf
(link zo nodig kopiëren naar het zoekvenster van je browser)

Themapakket over de scheppingsdagen met als thema ‘Liefde en zorg voor Gods wereld in een tijd van klimaatcrisis’. Ideeën voor kinderbijeenkomsten van 4-7 en 8-12, achtergrondmateriaal en liturgievieringen.
https://www.michanederland.nl/michakids

In vijf bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan de orde, waardoor kinderen spelenderwijs meer leren over wat gerechtigheid is en hoe zij daar voor op kunnen komen.
https://www.michanederland.nl/young/aan-slag-micha-young/   

Micha Young is een project voor jongeren vanaf 15 jaar over goed en recht doen. Dit project helpt jongeren om bewust te leven, zichzelf te veranderen en daardoor in hun omgeving (de wereld) iets van Gods licht te laten zien.
https://www.michanederland.nl/downloads/

Materiaal downloads met o.a. onderwerpen als: Dag schepping, warme truien dag, gerechtigheid…..leven op water en brood, duurzame bucketlist, etc.

https://www.jdscan.nl/
Website waar jongeren een duurzaamheidsscan in kunnen vullen, tevens praktische tips en ideeën voor duurzaam leven.

http://www.arocha.nl/nl/a-rocha-amersfoort/  

(link zo nodig kopiëren naar het zoekvenster van je browser) A Rocha Amersfoort maakt deel uit van de landelijke A Rocha organisatie van jongeren met hart voor de schepping. Zij werken samen aan natuurbehoud door het adopteren van natuurgebieden. De afdeling Amersfoort is actief op Landgoed Coelhorst. In de week van de duurzaamheid organiseren zij een natuurwerkochtend in Amersfoort, zie ook de website van A Rocha of hun Facebook pagina voor meer informatie.

www.duurzameweek033.nl

Op deze website vind je het totale programma-aanbod van alle organisaties in de Duurzame Week Amersfoort. Ook daartussen vind je activiteiten die soms leuk en boeiend zijn voor de jeugd. Oordeel zelf! `

NB: Het programma op www.duurzameweek033.nl  wordt richting 10 oktober steeds completer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *