Nieuwe uitgave oecumenische bezinning: “Eindelijk vrij”

Het slavernijverleden was lang een blinde vlek in het collectieve geheugen van de Nederlandse samenleving. Dat is geleidelijk aan het veranderen dankzij de emancipatie van nazaten van slaafgemaakten die er in ons land al jaren met nadruk aandacht voor vragen, historisch onderzoek en een stroom van publicaties in de media.

Deze nieuwste uitgave van Oecumenische Bezinning, nummer 71, beslaat een breed palet van onderwerpen, in vier delen ingeleid en voorzien van gespreksvragen:

  • Slavernij en de Bijbel
  • Slavernij in Oost en West, in verleden en heden
  • Interviews en column
  • Heilzame verwerking

Deze uitgave, onder eindredactie door Geert van Dartel en Martijn Stoutjesdijk, biedt een handreiking voor bezinning en dialoog vol oproepen en vragen onder de titel ‘Eindelijk vrij?’. De titel verwijst naar een uitspraak van Martin Luther King (zie het laatste artikel in dit nummer). Het vraagteken duidt aan dat er nog veel werk te doen is als het gaat om de doorwerking van het slavernijverleden tot in de huidige tijd en moderne vormen van slavernij en afhankelijkheid.

Heeft u deze nieuwe uitgave nog niet ontvangen? Meld u aan en ontvang deze en volgende nummers van Oecumenische Bezinning direct per e-mail.

Meld u aan & ontvang direct >

bron raad van kerken nederland