Bloemschikking bij Week van gebed

Het thema van de Week van gebed ‘Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons’ – naar Handelingen 28 vers 2 – heeft Charlotte Kwak, betrokken bij de ‘Groene websites’ van de Raad, www.symbolischschikken.nl, geinspireerd tot onderstaande schikking.

 

Charlotte Kwak: ‘In Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10 is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid opgevangen worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd.

Tijdens deze gebedsweek volgen we Paulus op zijn reis. Iedere dag zoeken we naar het buitengewone.
Zo leren we buitengewone vriendelijkheid te ontvangen én door te geven.

    Symboliek
Opvallend aan deze schikking is de trekkende beweging van de rode ‘touwen’: het beeld van een reddingsactie.
Een reddingsactie waarmee een welvarende bevolking de opvarenden die uit de ‘wereld’boot dreigen te vallen, naar zich toe trekt.

Het gammele vlot ziet er mistroostig uit door het droge materiaal dat is gebruikt. De bessen geven de wanhoop en het verdriet van de wereld weer. Maar de schipbreukelingen brengen ook het Evangelie – een brandende kaars – met zich mee. De cyclaampjes zijn gekozen in de rode kleur, symbool voor het warme welkom.

Vredegroet
‘Het volk van Malta heeft Paulus en zijn metgezellen verwelkomd met buitengewone vriendelijkheid.
Laten ook wij elkaar begroeten en de vrede delen die Christus ons gegeven heeft’.’

www.symbolischschikken.nl/buitengewoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *