Verdwijnt de moraal uit de maatschappij?

Baarn, 21 januari 2018: Lezing Stevo Akkerman


Stevo Akkerman, journalist en Trouw-columnist, spreekt hierover tijdens deze derde Zinnige Zondagmiddag, georganiseerd door de Baarnse Raad van Kerken, op zondagmiddag 21 januari 2018. Akkerman pretendeert niet zelf alles het beste te weten, maar houdt van de nuance. Ook in zijn columns gaat het altijd om enerzijds-anderzijds.

Hij schreef een boek, inmiddels toe aan de derde druk, met als titel ‘Het klopt wel maar het deugt niet’. Daarvoor sprak hij met kopstukken uit alle geledingen van de maatschappij. Hij stelde vragen als: zijn er nog idealen? Is er nog ruimte voor de persoonlijke bezieling, en dus ook voor morele verantwoordelijkheid? In onze bedrijven en instellingen? In de accountancy, het onderwijs, de zorg? Bij onszelf? Welke rol speelt de politiek. Durven onze politici nog te streven naar een rechtvaardige samenleving? Of zijn ze bang om nog idealen te hebben, uit angst voor wat al snel ‘moralisme ’heet? De conclusie van Stevo Akkerman is dat die maatschappelijke moraal aan het verdwijnen is…

Wat beweegt ons?
Na de lezing van Akkerman is er voldoende tijd om in gesprek te gaan met hem en met elkaar over bezieling, moraal en meer wat ons beweegt. Van harte uitgenodigd om hierover na te denken, mee te praten, mensen te ontmoeten en samen te eten. In verband met de ruimte en de catering graag aanmelden, uiterlijk 14 januari 2018. Wees welkom!

Verder treedt het bijzondere zeskoppige Tafelkoor Oeps op, als afsluiting van dit programma rond bezieling, zingeving en idealen. Perfect op elkaar afgestemd zingen een alt, twee sopranen, twee tenoren en een bas, a capella, prachtige koormuziek. Zij hebben een voorkeur voor muziek uit de renaissance en de twintigste eeuw, maar ook werk uit de romantiek komt regelmatig aan bod. Het koor maakte grote indruk op het klassieke podium tijdens het laatste Baarnse Cultureel Festival.

Datum en tijd: zondagmiddag 21 januari; 15.30 inloop met koffie en thee; aanvang programma om 15.45 uur; drankje en maaltijd ca. 18.00 uur.
Plaats: zalencentrum Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a, Baarn
Aanmelden: info@rvkbaarn.nl
Entree: €10,-, incl. koffie, thee, drankje, maaltijd (u kunt ter plekke betalen; er is geen pin)

Foto’s: Stevo Akkerman, Tafelkoor Oeps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *