Persbericht Amersfoort geeft warmte

PERSBERICHT

“Amersfoort geeft warmte”
Actie herverdeling energiecompensatie

Voor veel minima wordt de energierekening dit jaar onbetaalbaar. De compensatie van de rijksoverheid van circa €400 en de aanvulling van €200 voor de minima door gemeenten, zullen voor velen onvoldoende zijn om het warm te stoken. Zoals ook in een aantal andere gemeenten, starten kerken in Amersfoort een actie om hen te helpen. Mensen die vinden dat ze het ‘goed’ hebben en de energiecompensatie kunnen missen, kunnen een donatie geven aan mensen, die door de stijging van energiekosten niet rondkomen. 

De actie wordt gehouden van 6 maart tot 10 april, deelt u mee?
Laat uw mede Amersfoorters niet in de kou staan en steun deze actie! 

Doneren kan op rekening NL18INGB0002307132 t.n.v. Raad van Kerken, o.v.v. “Amersfoort geeft warmte”. Dit is een ANBI rekening. 

De volledige opbrengst gaat naar de doelgroep. De verdeling gebeurt in overleg met de minimacoaches van de gemeente Amersfoort. 

Comité van aanbeveling:  ds. Arjan Plaisier (voormalig scriba van de Protestantse Kerk in Nederland), Cieka Galenkamp (coördinator Voedselbank Amersfoort) en mr. Aart Veldhuizen (oud notaris). 

Voor meer informatie:
– email naar: Amersfoortgeeftwarmte@gmail.com 
– bel Hetty van Berkum-Admiraal tel 06 42642643 of Jennie Harmelink, tel 06 40307382 ,  namens initiatiefgroep ‘Amersfoort geeft warmte’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *