Vakantiegeld Delen voor de 15e keer!

     Tess en Jill zitten op de middelbare school. Het gezin is voorgedragen voor Vakantiegeld Delen omdat ze van een minimuminkomen moeten rondkomen. ‘Onze vader werkt wel, maar hij verdient het minimumloon en dan lukt het niet om met vakantie of dagjes uit te gaan. We hebben veel onkosten en komen eigenlijk elke maand te kort. Onze moeder zegt wel eens als we weer wat voor school nodig hebben: Jullie zijn dure meiden! We hopen dat we in aanmerking komen voor de actie Vakantiegeld Delen, maar we hebben gehoord dat er heel veel adressen op de lijst staan. Als de actie veel opbrengt, horen wij misschien wel bij de gelukkigen. We willen heel graag met onze ouders een week kamperen aan zee of op een Waddeneiland. Daar zijn we nog nooit geweest.’

Het gezin van Tess en Jill wordt door het NIBUD kwetsbaar genoemd. Uit onderzoek in opdracht van de gemeente Amersfoort blijkt dat werkende gezinnen met een minimuminkomen en kinderen op het middelbaar onderwijs, elke maand 200 euro tekort komen. De eerste levensbehoeften kunnen betaald worden, maar het is lastig om sociale activiteiten te ondernemen en er is geen reserve om onverwachte kosten te betalen.

De diaconieën van de Protestante Gemeente Amersfoort en de Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord organiseren dit jaar voor de 15e keer de actie Vakantiegeld Delen. Zij doen dit in samenwerking met de wijkteams, de inloophuizen en de voedsel- en kledingbank.  Er staan op de lijst gezinnen met kinderen die heel graag op vakantie willen of dagjes uit.  De actie Vakantiegeld Delen is er voor iedereen met een laag inkomen die in Amersfoort woont, ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. In mei krijgen veel mensen vakantiegeld en wat zou het mooi zijn als zij daarvan een klein gedeelte delen met mensen die geen vakantie kunnen betalen.

Doet u mee met Vakantiegeld Delen? U mag uw gift overmaken op NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. diaconie Protestantse Gemeente o.v.v. Vakantiegeld Delen.
———————-

Meer informatie: Joke Koolhof, diaconaal opbouwwerker Protestantse Gemeente Amersfoort, dowamersfoort@solcon.nl, 06  – 20513437

1 Comment

 1. Dag heer/ mevrouw
  Wijkteam doet voor ons het aanvragen van vakantiegeld delen voor mensen met lage inkomen bij Sint-Joris kerk.Dit jaar doet het niet ook Indebuurt033 doet de aanvraag niet.
  Ik moet zelf doen .
  Vorig jaar heb ik het gekregen door de aanvraag van wijkteam bij jullie.
  Ik woon samen met mijn vrouw en 3 kinderen ik denk ook mijn gegevens zijn bij jullie.
  Mohamed Idrissi Van Galenstraat 17B 3814RA Amersfoort.
  Wij krijgen alleen bijstanduitkering
  Ik hoop dat jullie gaan ons helpen en alvast bedankt
  Met vriendelijke groeten
  Mohamed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *