Nieuwsbrief RvK maart
maart 11, 2021
Kerk – zijn, nu en straks
april 23, 2021

20 JAAR CHARTA OECUMENICA

7 March 2018, Arusha, Tanzania: On 7 March, students of GETI 2018 planted trees as part of a Service Learning day in their study programme. The trees mark a symbol of unity, and of working together for a greener planet, and a sustainable future. From 5-13 March 2018, the World Council of Churches organizes a Global Ecumenical Theological Institute (GETI) in Arusha, Tanzania, themed "Translating the Word, Transforming the World". The GETI brings together young theologians from around the world for an intense academic study course in Ecumenical Missiology. GETI 2018 takes place in connection with the Conference on World Mission and Evangelism, also organized in Arusha, Tanzania.

De Charta Oecumenica is een gezamenlijk document van de Europese Raad van Kerken (CEC) en de Raad van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE). De Charta werd in 2001 ondertekend door de voorzitters van de twee organisaties en heeft tot doel de gemeenschap tussen de kerken in stand te houden en te ontwikkelen.

Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van Charta Oecumenica zullen de CEC en de CCEE een online oecumenische viering houden op 22 april 2021 van 19.00 – 20.30 uur. Deze viering heeft als thema ‘Verheugt u in de hoop, weest geduldig in het lijden, volhardt in het gebed’, geïnspireerd door Romeinen 12:12.

Om mee te vieren, kunt u zich hier registreren.