Groene Communiteit in oprichting

In het spoor van paus Franciscus

Wij willen u een vraag voorleggen om hulp voor de huisvesting van een ‘Groene Communiteit’ in Amersfoort.

Het betreft een drietal senioren (65, 69 en 72 jaar) die tot nu toe lid zijn van de communiteit van het Franciscaans Milieuproject in Stoutenburg (gemeente Leusden).

Zij schrijven:
“Nu de jaren gaan tellen, willen we de waarden van het Franciscaans Milieuproject voortzetten in een setting die beter bij onze levensfase past.
Die waarden zijn een vorm van samenleven gevoed vanuit de grote spirituele tradities en gericht op een zo natuurvriendelijk mogelijke manier van wonen, werken en leven.
We noemen onszelf een ‘Groene Communiteit i.o.’
We denken dat we met dit model ook aantrekkelijk zullen zijn voor meer mensen, zodat onze kerngroep zal kunnen groeien naar vier tot zes personen. Veel groter willen we niet worden.

Het belangrijkste is voor nu dat we zicht krijgen op huisvesting. Pas dan kunnen we concrete plannen gaan maken. We denken hierbij aan een goede woon- slaapkamer voor elk van de leden van de communiteit, met daarnaast gemeenschapsruimtes. Graag willen we vanuit de communiteit activiteiten kunnen organiseren op het gebied van de genoemde waarden: het aanbieden van een stiltemomenten (meditatie), voorlichtingsavonden over het verduurzamen van huis en huishouden, beperkte buurtactiviteiten e.d.”

Wie kan deze mensen van dienst zijn bij het vinden van geschikte woonruimte? Iedere tip is welkom.  

Contactpersoon:
Guy Dilweg ofm
Franciscaans Milieuproject

Stoutenburgerlaan 5
3835 PB  STOUTENBURG

www.stoutenburg.nl
Tel 033 4945500
guydilweg@planet.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *