Geduld of ongeduld; waarmee bereik je iets?

Stadsontmoeting woensdag 22 maart 2017

De migratie, het milieu, de werkloosheid onder jongeren, de samenwerking in Europa, grote vragen die om snelle actie vragen. Je zou willen dat problemen met een handomdraai op te lossen zijn. Maar meestal wordt je geduld op de proef gesteld. Het stellen van een vraag is makkelijker dan het vinden van een antwoord. Zeker in een samenleving waar heel veel meningen strijden om gehoord te worden. Dan moet je geduld oefenen. Maar wil ik dat wel? En als ik geduld heb: verandert er dan ooit wat?

In de week van 22 maart kunnen Amersfoorters de dialoog met elkaar aangaan rondom de vraag Geduld of ongeduld; waarmee bereik je iets?

De Stadsontmoeting wordt georganiseerd door het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies in samenwerking met Stichting Amersfoort in Dialoog. Op een tiental plaatsen vind er een dialoog plaats, dialoogtafels georganiseerd door vrijwilligers. In clubhuis, huiskamer, kerk of moskee. Achtergrondinformatie over het thema kan je vinden op amersfoortsplatform.blogspot.com.

Voor een volledig overzicht van de tafels en waar en hoe laat deze worden georganiseerd: www.amersfoortindialoog.nl. Via deze website kan jij je ook aanmelden voor een van de dialoogtafels of je opgeven als tafelorganisator.

De dialoog is een beproefd middel om op een respectvolle manier met elkaar in gesprek te gaan. Het is open, onbevangen, onbevooroordeeld en je kan luisteren naar andere mensen die misschien wel met een heel ander perspectief naar de maatschappij kijken. Verrijk jezelf en anderen door je deelname aan een dialoog. Een dialoogtafel kent 6 tot 8 deelnemers en wordt begeleid door een gespreksleider Het gesprek duurt ongeveer 2 uur.  De gespreksleiders krijgen vooraf een training zodat zij het gesprek in goede banen kunnen leiden en zij krijgen handige tips mee om er zeker van te zijn dat iedereen aan tafel gehoord wordt. De training voor gespreksleiders voor deze Stadsontmoeting vindt plaats op 8 maart a.s. en wordt verzorgd door Stichting Amersfoort in Dialoog
Het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies heeft als doelstelling om solidariteit voor de verschillende levensbeschouwingen en religies te bevorderen. De Stadsontmoeting is een jaarlijks terugkerend event.

Stichting Amersfoort in Dialoog heeft als wens en doel om mensen elkaar te laten ontmoeten en met elkaar te verbinden. Indien mensen de kracht van de dialoog ervaren, kunnen ze zo positief bijdragen aan de samenleving in Amersfoort.

Mail: info@amersfoortlr.nl

Bel: 06 39 76 62 65 Erna van Muijden of– 06-41343474 Hayo Huizinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *