Vakantiegeld delen (PKN) weer van start

‘Ik ben blij dat ik in de vakantie jarig ben’ zei een meisje uit groep zes. ’Want ik kan op school niet trakteren’. Voor een traktatie was geen geld, maar dat hoefden haar klasgenootjes niet te weten.
‘Ik zou zo graag na de schoolvakantie aan mijn klasgenootjes  vertellen waar ik op vakantie ben geweest. Maar wij gaan nooit op vakantie want daarvoor hebben mijn ouders geen geld.’

In Amersfoort groeien 3.700 kinderen op in een gezin met een laag inkomen. De diaconieën van de Protestante Gemeente Amersfoort en de Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord organiseren dit jaar voor de 14e keer de actie Vakantiegeld Delen. Zij doen dit in samenwerking met de wijkteams, de inloophuizen en de voedsel- en kledingbank.  Er staan op de lijst gezinnen met kinderen die heel graag op vakantie willen of dagjes uit.  De projectgroep Vakantiegeld Delen is er voor iedereen met een laag inkomen die in Amersfoort woont, ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. In mei krijgen veel mensen vakantiegeld en wat zou het mooi zijn als zij daarvan een klein gedeelte delen met mensen die geen vakantie kunnen betalen. Het vorig jaar was de opbrengst maar liefst 49.000 euro en werden 130 ‘adressen’ blij gemaakt met een gift.

‘Wat zijn wij blij en ontroerd dat jullie aan ons denken en ons een vakantiegift toevertrouwen! We  hebben het financieel moeilijk. Ik ben alleenstaande ouder van drie kinderen en leef van een bijstandsuitkering. Daarvan kan ik geen vakantie betalen. We leven heel zuinig; moeten sparen voor nieuwe kleren en schoenen of excursies voor school. Fantastisch dat we in de schoolvakantie dagjes uit konden met het hele gezin. We zijn naar een pretpark en de dierentuin geweest en we konden een gezinskaart kopen voor het zwembad. We zijn ook nog drie dagen bij familie op de camping in Zeeland geweest. Ik kon de kinderen niet meekrijgen toen we weer naar huis moesten. Wat hebben ze genoten!’

Doet u mee met Vakantiegeld Delen? U mag uw gift, graag voor 10 juni, overmaken op NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. diaconie Protestantse Gemeente o.v.v. Vakantiegeld Delen.

 

———————-

Meer informatie: Joke Koolhof, diaconaal opbouwwerker Protestantse Gemeente Amersfoort, dowamersfoort@solcon.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *